Οι παίκτες του στοιχήματος αυξάνουν και πληθαίνουν με τον καιρό. Υπάρχουν αυτοί που γνωρίζουν όλα τα «μυστικά» αυτού, αλλά και κάποιοι που έχουν να μάθουν ακόμα κάποια από αυτά. Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που συναντάμε είναι το «πως παίζω σύστημα στο στοίχημα». Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πως στοιχηματίζουμε σε ένα σύστημα και το πόσο κερδοφόρο μπορεί να γίνει ένα τέτοιο δελτίο.
Αρχικώς για να πάρουμε τα πράγματα με τη σωστή σειρά, σύστημα σύμφωνα με τους bookmakers, «είναι ο κωδικοποιημένος τρόπος ανάπτυξης στηλών από ένα επιλεγμένο σύνολο γεγονότων ανά πλήθος ζητουμένων γεγονότων». Με πιο απλά λόγια, παίζοντας ένα σύστημα διαλέγουμε έναν αριθμό αγώνων και από αυτούς, ορίζουμε τα ζητούμενα γεγονότα που θέλουμε να πιάσουμε.
Οι λάτρεις του συστήματος ανά τον κόσμο είναι αρκετοί, καθώς ακόμη κι αν χάσουν ένα ή περισσότερα παιχνίδια, μπορούν να βγάλουν κάποιο κέρδος ή τουλάχιστον να πάρουν πίσω τα πονταρίσματά τους. Πως όμως παίζω ένα σύστημα;
Ας πάρουμε για παράδειγμα την παρακάτω φωτογραφία. Έστω ότι θέλουμε να στοιχηματίσουμε σε τέσσερις αγώνες και επιλέγουμε να παίξουμε σύστημα 2-3-4. Αυτό σημαίνει πως θα πάρουμε κάποια χρήματα ακόμη κι αν πιάσουμε μόλις δυο από τους τέσσερις αγώνες, ωστόσο θα είσαι σαφώς λιγότερα απ’ ότι αν πιάναμε τρεις ή και τους τέσσερις.
Δίπλα σε κάθε επιλογή, αναφέρεται το κόστος, για παράδειγμα, 6 ευρώ οι δυάδες, 4 ευρώ οι τετράδες κ.ο.κ. Με τα χρήματα, λοιπόν, που έχουμε τοποθετήσει σε κάθε κατηγορία, στο σύστημά μας κοστίζει συνολικά 19 ευρώ. Το ανώτερο ποσό που θα κερδίσουμε, αν προβλέψουμε σωστά σε όλα τα παιχνίδια, είναι 472.25€, ενώ για να πάρουμε πίσω κάποια χρήματα, πρέπει να «πιάσουμε» δύο αγώνες τουλάχιστον.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως για να είναι κερδοφόρο ένα σύστημα, οι αποδόσεις πρέπει να είναι σχετικά μεγάλες, ή τουλάχιστον μεγαλύτερες του 2.00. Αποδόσεις όπως το 1.30, το 1.50 ή το 1.70 είναι απαγορευτικές όταν επιλέγουμε να στοιχηματίσουμε σε σύστημα, καθώς ακόμη και αν «πιάσουμε» δυο ή τρία παιχνίδια, δεν αποκλείεται να χάσουμε αρκετά από τα χρήματα τα οποία ποντάραμε.
Η παραπάνω εικόνα, βέβαια, είναι ένα μόνο παράδειγμα, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε εμείς το πόσα θα είναι τα ζητούμενα γεγονότα σε κάθε σύστημα. Αποτελεί, όμως, έναν «μπούσουλα» για κάθε σύστημα που θέλει να παίξει κανείς, με όσα ζητούμενα και αν υπάρχουν σε αυτό.